Dėl ko svarbu laiku kreiptis pagalbos

cropped-IMGP4552-s.jpgPasaulyje 540 milijonų žmonių turi psichikos sveikatos sutrikimų, iš jų tinkamai gydomi mažiau kaip pusė. Manoma, kad kas ketvirtoje pasaulio šeimoje vienas iš šeimos narių turi rimtų dvasinių problemų. Ne išimtis ir męs.

Lietuvoje per pastaruosius dešimtmečius sergamumas psichinėm ligom išaugo daugiau nei 10 proc. Kiekvienas iš mūsų kartais gyvenime susiduriame su sukrečiančiais išgyvenimais kai pasijaučiam priblokšti, pasimetę, nusivylę, nežinantys kaip elgtis, tuomet mums gali prireikti psichologinės pagalbos…

Sunkumai dėl kurių žmonės ieško psichologinės pagalbos labai įvairūs, tai santykių ar santuokos problemos, netekčių įveikimas, kasdieninis gyvenimo stresas, darbo praradimas, artimųjų, mylimų žmonių mirtis, depresija, stresas, perdegimo sindromas, piktnaudžiavimas alkoholiu, narkotikais. Šie praradimai ir stresai kasdieniniame gyvenime kartais gali būti labai varginantys dėl to labai svarbu sulaukti pagalbos ir pasirūpinti savo psichine sveikata.

Psichikos sveikata – ne vien psichikos ligos ar sutrikimo nebuvimas, tai dvasinis ir emocinis komfortas, kai žmogus jaučiasi visavertis, darbingas, nepatiria problemų tarpasmeniniuose santykiuose, sutaria šeimoje, sugeba įveikti atsiradusius sunkumus.

Gera psichikos sveikata neatsiejama nuo žmogaus gyvenimo kokybės ir kasdieninės veiklos – darbo, mokslo, poilsio.
Psichoterapija gali padėti įvairaus amžiaus žmonėms pasijausti geriau ir gyventi sveikesni ir produktyvesni gyvenimą.

Komentavimo galimybė išjungta.